Ізраїль атакував Бейрут: ціллю був лідер «Хезболли»

Атака Ізраїлю на Бейрут
Атака Ізраїлю на Бейрут

У середу ввечері Ізраїльська авіація здійснила удар по столиці Лівану, Бейрут. За попередніми даними, цілью атаки могла бути Хашим Сафі ад-Дін, новий лідер ісламістської організації "Хезболла", який зайняв місце загиблого Хасана Насралли. Про це повідомляє Axios.

Три ізраїльські чиновники розповіли Axios журналістам, що удар був спрямований саме на Хашима Сафі ад-Діна. Він очолює виконавчий комітет "Хезболли" і є важливим керівником цієї парамілітарної організації, а також двоюрідним братом колишнього лідера, Хасана Насралли, який загинув під час ізраїльського авіаудару на минулому тижні.

За даними, Сафі ад-Дін перебував у бункері під землею під час атаки. Наразі не підтверджено, чи було його ліквідовано під час удару, оскільки немає достовірної інформації про його загибель.

Ліванські ЗМІ також повідомляють, що авіаудар по Бейруту, який стався 2 жовтня, був значно більшим, ніж той, що призвів до смерті Хасана Насралли 28 вересня.

Наразі немає інформації про кількість жертв або постраждалих внаслідок атаки на столицю Лівану. В соціальних мережах вже з'явилось відео удару, яке підтверджує силу бомбардування, але офіційні джерела поки що не надали детальних звітів.

Нагадаємо, війна на Близькому Сході. Чим це загрожує Україні?

Читайте також