Ізраїль наступає. Наземні операції у Секторі Гази розширили

В п'ятницю, Армія оборони Ізраїлю провела розширення наземних операцій у Секторі Гази, та здійснює атаки з неба на підземні цілі. Уночі перед п'ятницею, 27 жовтня, відбулись вибухи в регіоні, що були зафіксовані CNN.

Речник Збройних Сил Ізраїлю, контр-адмірал Даніель Хагарі, повідомив, що "Військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю відбули значні удари по підземним цілям. Сухопутні війська також розширюють свою наземну активність цього вечора".

Внаслідок цих операцій, палестинська телекомунікаційна компанія підтвердила повне відключення послуг зв'язку та інтернету в Секторі Гази.

Уночі перед 27 жовтня Ізраїль провів другу операцію на території Сектора Гази. За участі танків та військових сил, ЦАХАЛ завдав ударів по об'єктах терористичного угруповання ХАМАС. Рейд був здійснений піхотою, бойовою та бронетехнікою поблизу району Шуджайя на сході міста Гази. Крім того, ізраїльські безпілотники та бойові гелікоптери забезпечували повітряне прикриття.

7 жовтня, бойовики ХАМАСу вбили 1400 людей в Ізраїлі, що є небаченим з моменту заснування держави. Після цих терористичних атак, Ізраїль оголосив про початок війни.