Ізраїль не припинить атакувати Сектор Гази - Нетаньягу пояснив чому

Ізраїль не зупинить вогонь у Секторі Гази після нападу ХАМАСу, оскільки це означатиме капітуляцію перед терористами. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Він наголосив, що Ізраїль не може погодитися на припинення бойових дій після жахливих терактів 7 жовтня, так як це означатиме здатися на терор і варварство.

Нетаньягу порівняв ситуацію з нападом на Перл-Харбор під час Другої світової війни і зазначив, що ніхто не очікував від США припинення вогню після цього нападу. Про кількість загиблих палестинців, прем'єр Ізраїлю сказав, що від кожної сторони має бути моральна різниця між навмисним вбивством безневинних і жертвами, які виникають у законних війнах.

  • Вранці 7 жовтня ХАМАС завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, а також розпочав наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників.
  • Відповідаючи на атаки, Ізраїль оголосив війну і запровадив пункт 40 Алеф, що надав йому повну свободу дій. Почалися масштабні обстріли Сектору Гази, де знаходилися бойовики ХАМАСу.

Мусульманські країни засудили дії Ізраїлю і закликали припинити атаки на цивільну Газу. Також лідери США та європейських країн докладали зусиль для пом'якшення ситуації. Однак, Ізраїль вимагає негайної здачі терористів ХАМАС і звільнення заручників, і не погоджується на стримування воєнних дій.