Ізраїль посилює свою оборонну інфраструктуру – Bloomberg

Ізраїль показує нову військову техніку
Ізраїль показує нову військову техніку

Ізраїль приймає заходи для зміцнення своєї оборони перед підвищеним ризиком атак з боку Ірану та його союзників. Про це повідомляє Bloomberg.

Мери ізраїльських міст підготували сирени на батарейках, рятувальники отримали супутникові телефони, а старомодні транзисторні радіоприймачі можуть стати важливим засобом зв'язку під час евакуації населення до укриттів. Також важливо забезпечити безперебійну подачу електроенергії.

Ізраїль готується до можливих найгірших сценаріїв. Були створені запаси альтернативного палива для електростанцій, в разі перебоїв у постачанні.

Після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, ми побудували оборонні споруди на своїх електростанціях.

Короткочасне відключення електроенергії може значно ускладнити інформування населення про актуальні події. Тому влада встановила резервні дизельні генератори та літієві батареї на понад половині стільникових вишок на півночі Ізраїлю, включаючи місто Хайфа. У Тель-Авіві також під'єднали десятки вишок до генераторів, розташованих на підприємствах і муніципальних об'єктах.

Морські газові вежі також перебувають під загрозою атак. Рішення про зупинку бурових установок при повномасштабному конфлікті на півночі Ізраїлю будуть прийматися окремо для кожного випадку.

З огляду на зростання напруженості у відносинах з Іраном, влада Ізраїлю вважає такі заходи виправданими.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що перемовини між Ізраїлем та ХАМАС, які можуть припинити активні бойові дії, перебувають на фінальному етапі.

Іран може відмовитись від масованої атаки на Ізраїль у відповідь на загибель глави політбюро ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані. Проте влада Ірану, ліванська Хезболла й ХАМАС запевнили про готовність дати відповідь на ізраїльські атаки.

Читайте також