Ізраїль та ХАМАС погодилися на нове припинення вогню – ЗМІ

Ізраїль і ХАМАС досягли тимчасового перемир'я у звільненні заручників

Ізраїль та ХАМАС стверджують, що досягли тимчасового перемир'я, яке передбачає нову хвилю визволення заручників. Про це повідомив офіційний представник МЗС Катару Маджед аль-Ансарі під час зустрічі в Парижі з катарськими, американськими, ізраїльськими та єгипетськими офіційними особами.

На зустрічі в Парижі вдалося консолідувати пропозиції... Ця пропозиція була схвалена ізраїльською стороною, і тепер ми маємо перше позитивне підтвердження з боку ХАМАС – розповів представник МЗС Катару.

Хоча ізраїльські ЗМІ повідомляють, що Ізраїль ще не погодився на угоду про припинення вогню з ХАМАС, але переговори про звільнення заручників у Секторі Гази продовжуються і отримали похвалу з боку Вашингтона.

Нагадаємо, раніше ізраїльські офіційні особи представили докази причетності працівників палестинської гуманітарної організації до насильства під час нападу ХАМАС на Ізраїль. Це спричинило розслідування Агентством ООН у справах палестинських біженців щодо кількох своїх співробітників, які підозрюються у причетності до нападу ХАМАСу.

У зв'язку з цим, деякі країни призупинили фінансування Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям після звинувачень щодо причетності його співробітників до атаки ХАМАСу на Ізраїль.