Ізраїль запровадив обмеження на в'їзд для українців

Зображення прапорів України та Ізраїлю
Зображення прапорів України та Ізраїлю

Ізраїль і Україна запровадили взаємні обмеження на в’їзд громадян

У зв’язку з введенням додаткових обмежень на в’їзд громадян України до Ізраїлю, Україна також вводить обмеження для ізраїльських громадян. Про це повідомляє Посольство України в Ізраїлі.

З 1 липня громадяни країн, які мають безвізовий режим в’їзду до Ізраїлю (включаючи Україну), повинні отримати дозвіл Eta-Il на перебування в країні до 90 днів.

Україна та Ізраїль мають добрі взаємини з моменту введення безвізового режиму у 2010 році. Однак, останні дії Ізраїлю, включаючи обмеження для українських біженців і відмову у в’їзді багатьом українцям, погіршили ці відносини. Останній крок Ізраїлю фактично припиняє дію безвізового режиму, – зазначили українські посольство.

Україна також вводить вимогу попереднього погодження в’їзду для громадян Ізраїлю

Таким чином, Україна вводить аналогічні вимоги попереднього погодження в’їзду для громадян Ізраїлю. Це стосуватиметься, зокрема, паломників з Ізраїлю, які щороку відвідують Україну. Деталі щодо здійснення цих «електронних віз» ще вирішуються, повідомляють у посольстві.

Україна зберігає інтерес до діалогу з Ізраїлем для обговорення та узгодження змін у політиці подорожей, які будуть корисними для обох країн, – підкреслили у дипломатичному представництві.

Раніше український посол пояснив, чим саме дратує Ізраїль Україну.

Читайте також