Ізраїль завдав авіаударів по Рафаху на півдні Сектору Гази: є загиблі

Армія Ізраїлю провела авіаудари по місту Рафах на півдні Сектору Газа

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила серію авіаударів по місту Рафах на півдні Сектору Газа. Цю інформацію повідомляє The Times of Israel.

Армія Ізраїлю підтвердила, що здійснила авіаудари по важливих цілях на півдні Гази в Рафаху, але додаткові деталі не надала.

Населення міста Рафах постраждало від авіаударів

Близько 1,5 мільйона людей проживає у місті Рафах на кордоні з Єгиптом. Багато біженців прибули до Рафаху через військову операцію Ізраїлю.

За даними Reuters, внаслідок авіаударів загинули 37 осіб, а десятки отримали поранення. Al Jazeera повідомляє, що загинуло щонайменше 50 людей.

Місцеві жителі повідомляють, що удари здійснювалися ізраїльськими літаками, танками та кораблями. Мечеті та будинки були розбомблені.

Ізраїль готується до наземної операції в Рафаху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль розпочне наземну операцію в Рафаху з метою знищити ХАМАС. Президент США Джо Байден закликав страну не атакувати без надійного плану захисту цивільних осіб.

Протести в Ізраїлі через угоду з ХАМАС

У суботу ввечері в Ізраїлі відбулися протести, вимагаючи від прем'єр-міністра відновити угоду з ХАМАС про обмін заручниками. Угода спершу була зупинена через відмову Ізраїлю виконати вимоги ХАМАСу.

Нагадаємо, що місцева влада відмовилася прийняти умови ХАМАСу щодо постійного припинення вогню і звільнення заручників.

Президент США продовжує працювати над забезпеченням перемир'я між Ізраїлем та ХАМАСом та звільненням ізраїльських заручників.