Ізраїльські війська атакують північ і південь Гази в спробах вибити ХАМАС з Рафаху

Ізраїльські війська атакують північ і південь Гази в спробах вибити ХАМАС з Рафаху

Ізраїль наніс удари по декільком районах Гази. Жителі повідомляють про жорсткі бої у Рафаху, на півдні анклаву. Місцеві мешканці стверджують, що бої посилилися в районі Тель-Аль-Султан на заході Рафаха, де танки намагалися прорватися на північ. Бойовики ХАМАСу та Ісламського джихаду заявили, що атакували ізраїльські війська ракетами і мінометами.

З початку травня наземні бої тривають у Рафаху, на кордоні з Єгиптом, де проживає половина населення Гази. Більшість мешканців вже повинні були залишити свої домівки. Ізраїль заявив, що недовго до завершення боїв у Рафаху, після чого він перейде до менш значних операцій у Газі.

Медики повідомили, що двоє палестинців загинули внаслідок ракетного удару по Рафаху.

Ізраїльські військові повідомили, що убили бойовика ХАМАСу, який займався контрабандою зброї через кордон із Єгиптом. Було нанесено удари по військових спорудах та тунелях.

Також унаслідок удару було вбито ще трьох палестинців та поранено біля табору Джабалія на півночі. Жителі зібралися біля магазину, щоб спілкуватися з родичами в інших частинах анклаву. Усередині табору Нусейрат танкові снаряди врізалися в квартиру, спричинивши загибель щонайменше п'яти людей.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати цю ситуацію.

За даними Ізраїлю, операцію в Газі розпочато після того, як бойовики ХАМАСу атакували південь країни, вбивши багатьох людей і захопивши заручників.

Сектор Гази на межі голодної смерті

Згідно з даними ООН, близько 500 тисяч палестинців наразі перебувають на межі голодної смерті.

Нетаньягу висловив намір продовжувати війну у Секторі Гази.

Читайте також: