Ізраїль додатково залучає 2000 фахівців з України

Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук провів зустріч з Іцхаком Мойалем – Головою Федерації працівників будівельної і деревообробної промисловості Держави Ізраїль.

Відбулося знайомство з організаційною структурою профспілок Держави Ізраїль, напрямами взаємодії з профспілковими організаціями України.

Констатовано високий рівень співпраці з українськими партнерами

Найбільшої уваги під час бесіди приділено забезпеченню прав і соціальному захисту громадян України, які мають право на працевлаштування в Ізраїлі відповідно до Імплементаційного протоколу (будівельна галузь) між Міністерством соціальної політики України та Управлінням з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль від 2017 року.

Станом на жовтень 2021 року в Ізраїлі працюють близько 1250 українських будівельників.

Наразі Урядом Держави Ізраїль прийнято рішення про додаткове залучення до 2000 фахівців з України. У цьому контексті повідомлено, що 8-11 листопада 2021 року за особистої участі ізраїльських екзаменаторів на базі Державного навчального закладу „Київське регіональне вище професійне училище будівництва” (м. Київ вул. Болсуновська, 31/37) відбудеться процедура тестування і відбору заявників.

Наявність чітких і прозорих правил із залучення робочої сили з України стоїть на заваді нелегальній трудовій міграції до Ізраїлю.