Ймовірний прем'єр Нідерландів висловився про Путіна

Лідер партії свободи Герт Вілдерс, який вважається головним кандидатом на посаду прем'єр-міністра Нідерландів, назвав Володимира Путіна диктатором. Цю заяву зробив Вілдерс інформує агентство Bloomberg.

За результатами виборів 22 листопада Вілдерс здобув перемогу. Він вимагає створення коаліції, до якої увійдуть Націонал-соціалістичний рух, Народна партія за свободу і демократію, яку раніше очолював Марк Рютте, а також партія, що підтримує фермерів.

За повідомленням видань, російські телеканали привітали успіх Вілдерса на виборах як перемогу Москви, оскільки він раніше захвалював Путіна. Але Вілдерс у середу намагався переконати законодавців Нідерландів, що він не є "другом Росії" і вважає РФ агресором.

Вілдерс висловив свою думку: "Путін - жахливий диктатор". Все ж Вілдерс також заявив, що не треба надавати військову допомогу Україні, поки "ми не в змозі захистити свою країну".

Партії Новий суспільний договір і Рух фермерів і громадян, які можуть увійти до коаліції із партією Вілдерса, також поділяють його сумніви щодо членства України в Європейському союзі та додаткової фінансової підтримки Києва.

Нещодавно відбулися парламентські вибори в Нідерландах, на яких Партія свободи Герта Вілдерса здобула найбільше місць у парламенті. Він проти міграції та пробачення військової допомоги Україні.

Проте інші партії, такі як Народна партія за свободу та демократію прем'єра Марка Рютте, не бажають утворювати коаліцію з Партією свободи.

Крім того, міністерка оборони Нідерландів закликала Європу бути готовою до бойових дій.