«Його всі лають»: жителька Курщини, яка пережила Другу світову, висловилась про Путіна

Жителька Курщини, ветеранка Другой світової, висловила свою думку про Путіна
Жителька Курщини, ветеранка Другой світової, висловила свою думку про Путіна

Українські військові, діючи на Курщині, зустріли місцеву мешканку, яка пережила голодомор та Другу світову війну, і зараз підтримує дії ЗСУ та зневажає російську владу. Відео розмови з цією жінкою опублікували у Telegram-каналі Khorne Group.

Згідно з інформацією, жінка звати Лідія, їй 95 років, і вона народилася в українському селі на Сумщині, але прожила більшу частину життя в селі Гоголівка Курської області. Вона розмовляла з українськими військовими українською мовою. Хоча вона пам'ятає жахи Другої світової війни, вона ніколи не уявляла, що Росія здійснить таке повномасштабне вторгнення.

Нагадаємо, що це вже не перший раз, коли українські військові на Курській області зустрічають мешканців, які розмовляють українською мовою. Нещодавно бійці батальйону "Нахтіґаль" зустріли літніх жінок, які вступали з військовими в діалог та віталися з ними "Слава Україні".

Також бійці ЗСУ показали на відео рух вулицею одного з російських населених пунктів, де можна чути одного з мешканців, що голосно гукав "Слава Україні".

Сьогодні українські війська продовжують просуватися на Курському напрямку, переміщуючись на відстань від 1 до 3 км. Про це повідомив головнокомандувач Олександр Сирський в ході відеоконференції з президентом Володимиром Зеленським.

Сирський наголосив, що сьогодні вже контрольовано 40 кв. км території, а 74 населені пункти на Курщині перебувають під контролем ЗСУ. Бойові дії тривають по всій лінії фронту, хоча ситуація залишається під контролем, незважаючи на її високу інтенсивність.

Також варто згадати, що близько 500 чоловіків, які відмовилися воювати, були насильно вивезені з військового селища під Петербургом на полігон поблизу Курська. Цим людям було видано автомати, і їх готують до направлення на фронт, незважаючи на проблеми зі здоров'ям, з якими вони стикаються.

Читайте також