Йшла весь день без їжі та води. 98-річна жінка втекла з окупованої території (відео)

У 98-річна жінка вирішила вийти з окупованої частини Очеретиного і пройти пішки більше 10 км, щоб потрапити на вільну українську територію. Хороброї жінці надали допомогу та доставили в пункт допомоги. Вона розповіла, що її будинок був зруйнований росіянами і рідні отримали поранення. Незважаючи на свій вік, вона пройшла весь фронт і вижила. Зараз жінка знаходиться в безпеці та отримує допомогу. Поліція Донеччини закликає людей евакуюватися вчасно і підтримує жителів області. Російська влада продовжує порушувати міжнародне право на окупованих територіях, нав'язуючи громадянство і закони місцевим мешканцям.

Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. - Лідія Степанівна

Історія пана Івана вражає. Це - громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний всім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей! - Філашкін, керівник Донецької ОВА

Росія створює "задушливу атмосферу страху" в окупованих районах і розриває соціальну спільноту, що має наслідки для українського суспільства. Про це попереджає Управління ООН з прав людини.