КАБи, С-300, артилерія: окупанти обстріляли Харківщину понад 50 разів за добу

Російські окупанти обстрілюють Харківську область

Протягом минулої доби російські окупанти продовжували активно обстрілювати Харківську область. Вони використовували Каби, ракети С-300 та артилерію. В результаті була зруйнована громадянська інфраструктура. За добу було нанесено понад 50 ударів по прикордонних районах різного озброєння. Про це повідомив голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

В суботу, 17 лютого, о 12:30 окупанти здійснили обстріл села Чорне Куп'янського району, в результаті чого було зруйновано будівлю ліцею та понад 20 приватних будинків. О 13:00 окупанти атакували село Сотницький Козачок з гелікоптерів, внаслідок чого пошкоджено два приватних будинки та господарські будівлі. О 13:20 вони здійснили обстріл села Куп'янськ, в результаті якого загинула одна жінка та поранено п'ятьох цивільних людей. Також було пошкоджено понад 10 приватних будинків та гаражний кооператив.

О 14:50 стався обстріл ракетами С-300 на околицях Циркунов. О 15:41 у селі Липці Харківського району та о 16:50 у селі Загризове Ізюмського району горіли будинки внаслідок обстрілів. О 16:05 в смт. Приколотне Куп'янського району було здійснено обстріл з ракет С-300, внаслідок чого пошкоджено будівлю ліцею та понад 7 приватних будинків. О 17:54 у Куп'янську загорілося цивільне комунальне підприємство та пошкоджено 10 будівель.

Близько 20:00 в селі Сенькове Куп'янського району дві жінки отримали поранення внаслідок обстрілу. О 00:15 місто Богодухів було обстріляне, в результаті чого були зруйновані нежитлові господарські будівлі, адмінбудівлі та три автомобілі. Після 2:00 окупанти продовжували обстріл села Петропавлівка.

Раніше головком ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію на Авдіївському та Куп'янському напрямках.