Кабінет міністрів Латвії підтримав демонтаж радянських пам'ятників

Кабінет міністрів Латвії підтримав знесення 69 об'єктів – пам'ятників, пам'ятних знаків та меморіалів, які прославляють радянський та нацистський режими. Об'єкти розташовані по всій країні.

23 червня набрав чинності закон «Про заборону експонування та демонтаж об'єктів, що прославляють радянські та нацистські режими на території Латвійської Республіки».

Закон обговорює: демонтаж не загрожує пам'ятникам, пам'ятним знакам та меморіальним об'єктам, які розміщені на місцях поховання полеглих солдатів.

Наприкінці червня Управління національною культурною спадщиною, Латвійська спілка художників та Латвійський музей окупації прийняли рішення, що знести потрібно 69 об'єктів. Ці об'єкти знаходяться у всіх історичних краях Латвії, на території 23 самоврядувань. Більшість меморіалів розташовані на теренах країв і рідко відвідуються.

Окремі самоврядування вже визначилися, що робити із пам'ятниками, призначеними для демонтажу. Наприклад, їх можна буде перенести на цвинтарі, де поховано воїнів радянської армії.