Кабмін бере новий кредит у ЄС, МЗС викликає посланця Ватикану «на килим». Головне за 11 березня

Кабінет міністрів рішенням затвердив залучення кредиту від Європейського Союзу у розмірі 6 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він також зазначив, що Україна сподівається отримати від Євросоюзу ще 16 млрд євро.

Міністерство закордонних справ 11 березня викликало Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса через скандальні заяви Папи Римського Франциска. Україна розчарована словами Папи про "білий прапор" та необхідність вести переговори з Росією.

В Україні планується відкрити нові прикордонні пункти пропуску з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Це дозволить зменшити навантаження на україно-польський кордон. Віцепрем'єр Олександр Кубраков вірить, що вскорі буде відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною, а також підвищиться пропускна здатність існуючого пункту пропуску "Лужанка".

Україна розпочала переговори з США та Євросоюзом щодо відновлення авіаперевезень. Проводяться також консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Наразі точні терміни поки що не встановлені. Україна передає регуляторам своє бачення роботи ринку в умовах військового стану.

Служба безпеки України затримала дружину колишнього функціонера "Партії регіонів", яка співробітничала з ФСБ. Жінка збирала інформацію про збройні сили та оправдовувала агресію Росії. Російська спецслужба використовувала її для з'ясування важливої інформації щодо об'єктів військової інфраструктури в Україні.

Читайте також:

  • Україна збирається конфіскувати майно російського виробника «Кинджалів»
  • Хто зможе «відкупитися» від війни? Нардеп розповів про ідею Кабміну
  • Українські хакери розсекретили, що чекає на РФ після війни
  • Польські протестувальники та поліція почали зупиняти пасажирські автобуси з України
  • ЗСУ роз'яснили, чому людям з інвалідністю можуть надходити повістки