Кабмін перегляне питання щодо підвищення цін на електроенергію: Зеленський дав доручення

Перегляд питання підвищення цін на електроенергію
Перегляд питання підвищення цін на електроенергію

Президент України Володимир Зеленський наказав прем'єр-міністру Денису Шмигалю розглянути петицію щодо заборони підвищення цін на електроенергію.

Зеленський звернув увагу на важливість дотримання конституційних прав громадян і попросив Шмигаля розглянути петицію №22/227444-еп.

"З огляду на соціальну значущість порушеного питання я звернувся до прем'єр-міністра України з пропозицією розглянути петицію, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав і свобод громадян, та визначитися щодо відповідних заходів реагування", - заявив Зеленський.

Президент пропонує:

  • прискорити створення нової децентралізованої генерації електроенергії;
  • інформувати населення про стан справ у паливно-енергетичному комплексі і використання коштів на його відновлення;
  • здійснити заходи, спрямовані на економію енергоресурсів споживачами.

Зеленський зазначає, що уряд має забезпечувати державну цінову політику, соціальний захист громадян і управління об'єктами державної власності.

"Уряд повинен інформувати автора петиції про результати її розгляду протягом місяця", - додав президент.

Автор петиції, Роман Парфьонов, аргументує свої заклики зниженням вартості життя в Україні, особливо в обласних центрах. Він також згадує про мораторій на підвищення тарифів до кінця війни, який було частково скасовано. Він стверджує, що дані обіцянки не були виконані.

Раніше було надано відповідь на питання українців щодо можливого підвищення тарифів на електроенергію до кінця опалювального сезону.

Читайте також