Кабмін змінив правила реєстрації автомобілів, проданих за борги

Кабмін удосконалив порядок перереєстрації транспортного засобу, відомості про власника якого містяться у Єдиному реєстрі боржників.

Уряд прийняв ухвалу «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок та моделей, причепів, напівпричепів, мотовізників, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

Ця постанова приводить у відповідність до чинного законодавства та удосконалює порядок перереєстрації транспортного засобу у разі звернення до сервісного центру МВС за транспортним засобом, відомості про власника якого містяться в Єдиному реєстрі боржників.

На практиці сервісні центри МВС відмовляють у реєстрації транспортних засобів, проданих банком відповідно до вимог цього закону, за новим власником, у випадках, коли органами державної виконавчої служби або приватними виконавцями відкриті будь-які інші провадження зі стягненням коштів з особи, яка передала банку під заставу автомобіль.

Тепер покупці автомобіля зможуть безперешкодно реєструвати придбаний транспортний засіб, а кредитори – реалізовувати своє право на продаж та реєстрацію за новим власником предмета забезпечувального обтяження.