Як правильно вибрати ноутбук для дому та навчання у 2022 році?

Як правильно вибрати ноутбук для дому та навчання у 2022 році?
Як правильно вибрати ноутбук для дому та навчання у 2022 році?

3 роки - саме стільки комп'ютерна техніка є середньостатистичного користувача. Купуючи ноутбук основний акцент ставиться на ціні та комплектуючих. Чи варто переплачувати за функціонал або це просто маркетинговий хід? - відповімо докладніше це питання.

Спочатку необхідно визначитися з покупкою. При обмеженому бюджеті немає потреби вибирати моделі високої цінової категорії для навчання або домашнього використання. Оптимальний варіант можна підібрати в діапазоні - 500-800 доларів для вирішення практичних завдань. Комфортним розміром дисплея буде 15,6 з FullHD роздільною здатністю (1920x1080), що включає покриття антивідблиску.

Для офісного використання вистачає продуктивності 8 ГБ оперативної пам'яті, але для домашнього краще розглянути моделі з оперативною від 16 ГБ. Наприклад, на https://www.creditasia.uz/ можна відфільтрувати позиції щодо рівня вбудованої пам'яті, включаючи варіанти вибору бюджетних моделей по 4 ГБ ОЗУ. Вбудована відеокарта, що займає менше місця і дешевше, оптимально підійде для більшості користувачів. Тривалість її життя та надійність також вища у порівнянні з дискретною.

Накопичувач краще вибирати SSD - швидкість "реагування" системи буде швидше, як комфорт від використання. Термін їх експлуатації також вищий, ніж HDD, що відображається на високій середньостатистичній вартості. При плануванні покупки тільки для навчання немає сенсу переплачувати за швидкість, HDD накопичувач обсягом від 500 Гб до 2 ТБ забезпечить задоволення базових потреб користувача.

Більшість моделей сучасних ноутбуків йдуть без попередньої оперативної системи. У картці товару на сайті ця інформація може бути позначена як DOS (Disk Operating System). Фактично оперативна система встановлена, але незручна для середньостатистичного користувача. Вона націлена працювати з дисковими накопичувачами.

Більшість комп'ютерної техніки використовують активні системи охолодження. Виглядають вони як мідний радіатор, що лежить вздовж процесора та чіпів. Вентилятор "видує" гаряче повітря, чим мінімізуючи нагрівання ключових компонентів ноутбука. Залежно від типу охолоджуючої конструкції та її якості, шум, що виробляється, може бути сильнішим, ніж хотілося б. Особливо від цієї проблеми страждають ігрові комп'ютери.

Кожен виробник видає гарантійний талон на продукцію. Перед покупкою обов'язково уточніть продавця умови можливого ремонту, як довго від моменту покупки товар буде на гарантії. Важливо – самостійне розкриття ноутбука та заміна комплектуючих небезпечно. У разі виникнення питань з експлуатації комп'ютерної техніки краще звернеться до сертифікованого сервісного центру.