Як правильно вибрати спортивний костюм

Стильний та комфортний спортивний костюм
Стильний та комфортний спортивний костюм

Складно уявити сучасну людину, яка не має спортивного костюма. При цьому він може бути стилізованим, а ще створювати унікальний образ. Тому досить часто доводиться задуматися про те, як вибрати жіночий спортивний костюм або як вибрати чоловічий спортивний костюм. Такий костюм можна вибрати для подарунка, а ще для підлітка.

Загалом він підходить для спорту та для прогулянок. У цьому випадку теж важливо, як правильно підібрати розмір та фасон (що для чоловічої, що для жіночої моделі).

Як правильно вибрати спортивний костюм?

Жіночий та чоловічий спортивний костюм може відрізнятися фасоном, функціоналом та, звичайно, зовнішнім виглядом. Часто виникають питання і як вибрати спортивний костюм за типом фігури або трендом. В останні роки популярними є варіанти оверсайзу. Вони практичні та стильні. Якщо ж задуматися про якість, то важливо зрозуміти, як вибрати спортивний костюм, щоб не кошлатився і прослужив максимально довго. В іншому достатньо буде зрозуміти, як підібрати спортивний костюм за розміром.

як вибрати спортивний костюм жіночий

Якщо підсумувати, то при виборі спортивного костюма важливо враховувати кілька ключових параметрів, щоб він був зручним і досить практичним. На що звернути увагу:

  1. Матеріал. Синтетика (поліестер, нейлон) забезпечує хорошу вентиляцію та відведення вологи, швидко сохне. Підходить для інтенсивних тренувань. Бавовна комфортна і м'яка, але погано відводить вологу і довго сохне. Підходить для менш інтенсивних занять або для повсякденного носіння. Комбінація синтетики та натуральних матеріалів може запропонувати баланс між комфортом та функціональністю.

  2. Тип спорту, який є кращим. Для кардіо і бігу краще вибрати легкі матеріали, що дихають, хороша вентиляція. Для силових тренувань підходять міцні матеріали, тканини, що добре тягнуться, для свободи рухів. Якщо потрібен варіант для йоги або пілатес, то підійдуть еластичні матеріали, що облягає крій.

  3. Посадка та крій. Спортивний костюм не повинен обмежувати рухи, але й не бути надто вільним. Зверніть увагу на еластичність тканин та якість швів. Важливо наявність кишень, регульованих елементів (наприклад, шнурків на талії), застібок та інших деталей може бути корисним.

Важливо підібрати правильний розмір костюма. Для цього достатньо виміряти свої параметри та порівняйте з таблицею розмірів виробника. При нагоді приміряйте костюм перед покупкою. Не зайвим буде врахувати посадку. Також врахуйте, що деякі матеріали можуть злегка сідати після прання.

як вибрати спортивний костюм чоловічий

Спортивні костюми підбирають під сезон, що також важливо. На літо підійдуть легкі, дихаючі тканини, короткі рукави та шорти, для зими більше підійдуть утеплені матеріали, довгі рукави та штани, можлива флісова підкладка.

Вибираємо жіночий спортивний костюм

Для жінок насамперед важливі кольори та дизайн. Втім, темні кольори менше брудняться і практичніші для частого використання. В цьому випадку можна вибрати костюм за брендом. Відомі бренди часто пропонують якісніші матеріали та пошиття, але можуть коштувати дорожче. Звичайно, будь-який варіант має вписуватися до бюджету, а ось брендові варіанти часто дорогі.

як вибрати спортивний костюм по типу фігури

Щодо жіночих варіантів, то важливі такі параметри:

  1. Особливу увагу слід приділити матеріалу. У цьому випадку підійдуть стандартні варіанти, як синтетика і бавовна рідше (він менш міцний і часто кошлатиться).

  2. активність. Головне, під що слід обрати спортивний костюм, тип занять. Тобто легше визначити тип активності та під неї вибрати костюм. Для йоги, наприклад, підходять лише еластичні та міцні матеріали. Для бігу потрібно більше простору, а значить, краще вибрати моделі з великою розмірною сіткою.

  3. Посадку та крій можна вибрати під свої уподобання. Облягаючий крій підходить для йоги та фітнесу, а вільний крій для бігу та кардіо. Висока талія часто найкраща для кращої підтримки та комфорту, і вона досить універсальна.

Різні костюми передбачають і різний догляд (різні тканини). Тому краще вибирати ті матеріали, які легше прати та висушувати. Окремо зверніть увагу на якість швів та матеріалів.

Вибираємо чоловічий спортивний костюм

Принцип вибору чоловічих костюмів схожий на те, як вибирають жіночі моделі. Щодо матеріалу, то краще звернути увагу на синтетику або бавовну. Досить довговічними є так звані змішані тканини.

як вибрати спортивний костюм щоб не кошлатився

Як і з жіночими моделями, варто орієнтуватись на тип активності. У пріоритеті для чоловіків дихаючі та легкі тканини, при цьому костюм має бути еластичним та міцним. Далі варто звернути увагу на крій та посадку. В цьому випадку варто орієнтуватися на свої уподобання. Тому краще приміряти костюм, якщо така можливість.

Як вибрати спортивний костюм за типом фігури?

Якщо є можливість, можна зважити на тип фігури і вже під неї підібрати спортивний костюм. На що варто звернути увагу:

  1. Фігура "пісочний годинник". Вибирайте костюми з поясом чи еластичними вставками на талії. Також підходять легінси та облягаючі топи. Уникайте надто вільних моделей, які приховують форму.

  2. Фігура "груша". Непоганий варіант світлий верх і темний низ чи широкі штани чи капрі. Вони приховують стегна та врівноважують пропорції. Приталені топи підкреслюють верхню частину тіла.

  3. Фігура "яблуко". Темні кольори і вертикальні лінії візуально подовжують, а вільні топи і штани, що облягають, приховують живіт і підкреслюють ноги. Також вибирайте костюми з високим верхом, адже вони забезпечують підтримку та комфорт.

  4. Фігура "перевернутий трикутник". Темний верх і світлий низ привертає увагу до нижньої частини тіла, а розкльошені штани або легінси додають об'єм на стегнах. Топи з V-подібним вирізом врівноважують широкі плечі.

  5. Фігура прямокутник. Підійдуть костюми з поясом або вставками на талії, а також облягаючі топи та штани, що підкреслюють лінії тіла.

як підібрати спортивний костюм за розміром

Окремим варіантом стане й те, як вибрати спортивний костюм, щоб не кошлатився. Насамперед потрібно звернути увагу на якість матеріалу. Це високоякісні синтетичні тканини: поліестер, нейлон, спандекс — вони менш схильні до утворення катишків. Для цього також підійдуть змішані тканини з невеликим відсотком натуральних волокон. Відсутність котів забезпечує і правильна щільність тканини. Адже щільні тканини менш схильні до утворення катишків. Пухнасті і м'які тканини навпаки схильні до швидкої появи катишок.

Читайте також

Як вибрати чоловічі туфлі за розміром
22.07.2024 - 21:51 446 переглянули
Вибір чоловічих туфель за розміром
Які квіти подарувати дівчині
25.05.2024 - 19:39 703 переглянули
Букет квітів для подарунку дівчині