Як вибрати бездротову зарядку для телефону

Бездротова зарядка може вирішити чимало проблем та прискорити зарядку різних пристроїв. Проте й ціна у цієї зарядки значно вища, ніж в стандартній зарядці. Такий факт потрібно враховувати.  Як вибрати бездротову зарядку Питання, як вибрати бездротову зарядку, має чимало нюансів. Наприклад, можна обрати пристрій по бренду чи за ціною, або орієнтуватися по рекомендаціям. При цьому, як вибрати бездротову зарядку для iphone, питання досить просте, бо тоді не так багато варіантів, а компанія Apple випускає чимало нових аксесуарів щороку. 

Як вибрати бездротову зарядку для телефону?

Почнемо з того, що свого часу бездротова зарядка стала справжнім проривом. До неї звичайні зарядки досить часто ламались та потребували ремонту. Деякі великі виробники телефонів й ставили досить високі ціни на нові зарядні пристрої, що також було причиною створення нового аксесуару. До сьогодні актуальним залишається питання, як вибрати бездротову зарядку для айфона чи іншого телефона. 

Перед вирішенням питання, як підібрати бездротову зарядку, варто зрозуміти чи такий аксесуар взагалі потрібен та які його переваги.  Як вибрати бездротову зарядку Бездротова зарядка має кілька переваг:

  1. Зручність. Відсутність потреби в підключенні кабелів дозволяє заряджати пристрої зі зручного положення. Це особливо зручно в офісі, автомобілі, в громадському транспорті та навіть вдома. 

  2. Збереження кабелів. Відсутність постійного підключення кабелів може зменшити знос та пошкодження конекторів пристроїв, що допомагає зберегти їх тривалу роботу.

  3. Бездротові зарядні платформи можна легко розміщувати в різних місцях та не хвилюватись за їх надійне зʼєднання. Такий варіант дійсно зручний. 

  4. Відсутність кабелів може покращити зовнішній вигляд робочого столу, нічного столика. Звісно, не всі оцінять таку перевагу, але є користувачі, яким естетика надважлива. 

  5. Універсальність. Бездротові зарядні платформи можуть підтримувати різні пристрої. Вони зазвичай використовують стандартні безпровідні технології зарядки, як стандарт Qi.

  6. Швидкість доступу. Зарядка без кабелів дозволяє швидше заряджати пристрої, оскільки немає потреби в ручному підключенні кабелю.

Загалом, безпровідна зарядка може зробити процес зарядки пристроїв більш зручним та ефективним для буквально всіх користувачів. 

Кілька слів про недоліки такої зарядки

Хоча бездротова зарядка має свої переваги, вона також має деякі недоліки. Саме тому такий пристрій підійде не всім.  Як вибрати бездротову зарядку на айфон Які недоліки такого зарядного пристрою:

  1. Пристрої заряджаються в рази повільніше. У порівнянні з традиційними провідними зарядними пристроями, бездротова зарядка може бути трохи повільнішою. Такий факт може вплинути на час заряджання пристрою.

  2. Вища вартість та обмеженість вибору. Зарядні платформи та пристрої з підтримкою бездротової зарядки зазвичай коштують дорожче, а також не всі пристрої підтримують цю технологію.

  3. Втрата ефективності та нагрівання. Під час бездротової зарядки може почати нагріватись телефон, що не тільки неприємно, але й дуже небезпечно. 

  4. Обмежений радіус дії. Бездротові зарядні платформи мають обмежений радіус дії. Тобто пристрої потрібно розташовувати досить близько до зарядної платформи, що також не завжди комфортно. 

  5. Деякі бездротові зарядні платформи можуть вимагати точного розташування пристрою на платформі для належного заряджання, що може бути не дуже зручно.

Загалом, хоча бездротова зарядка може бути зручною та естетичною, вона також має свої обмеження та недоліки, які важливо враховувати при виборі зарядної системи. Тобто одразу спішити та купувати такий пристрій не варто. Мінуси також потрібно врахувати. 

Як вибрати таку незвичайну зарядку?

Як вибрати бездротову зарядку для телефону

Насправді вибрати бездротову зарядку не так і складно. Достатньо враховувати кілька важливих факторів:

  1. Сумісність з пристроями. Більшість нових смартфонів, планшетів та інших гаджетів підтримують стандарт бездротової зарядки Qi. Проте перед покупкою такої зарядки варто ще раз перевірити саме цей фактор. 

  2. Потужність зарядки. Зверніть увагу на потужність зарядки. Вона може варіюватися від 5 до 15 Вт, звісно, чим вища потужність, тим швидше буде відбуватись зарядка пристроїв.

  3. Дизайн та розмір.

  4. Безпека та захист від перегріву. Переконайтеся, що бездротова зарядка має вбудовані заходи захисту від перегріву, короткого замикання та перенапруги. Нехтувати цими критеріями не можна.

  5. Бренд та якість.

Всіх цих критеріїв достатньо, щоб вибрати гарну зарядку. 

Відомі бренди бездротових зарядок 

Як вибрати бездротову зарядку На ринку існує багато виробників бездротових зарядних пристроїв. Найпопулярніші з них:

  1. Anker відомий своїми продуктами високої якості, включаючи бездротові зарядні платформи.

  2. Belkin випускає широкий асортимент бездротових зарядних пристроїв з різними характеристиками та дизайном.

  3. Samsung.

  4. Yootech відомий своїми доступними та ефективними бездротовими зарядними пристроями, які пропонують хорошу якість за доступну ціну.

Є й чимало інших брендів, що порадують якістю та ціною.