Як вибрати лак для нігтів правильно

Лаки для нігтів давно підкорили серця модниць. Від самого початку це були покриття, які не трималися надто довго. Потім лаки стали кращими, з'явилися додаткові покриття, а потім і гель-лаки. 

Навіть зараз актуальним залишається питання, як вибрати хороший лак для нігтів. У цьому разі можна підібрати варіант звичайного та гель-покриття, який вдасться використовувати вдома. Так можна і заощадити кошти, і зробити той дизайн на нігтях, який найбільше до вподоби. 

Гель лак як вибрати?

Загалом існує кілька основних типів лаків для нігтів, кожен з яких має свої особливості та призначення. Звісно, кожен вид лаків ще умовно ділиться на кілька видів, і це також потрібно враховувати. 

як вибрати лак для нігтів

Основні різновиди лаків для нігтів:

  1. Звичайний лак для нігтів. Це найпоширеніший тип лаку для нігтів, який представлений у широкому асортименті кольорів і відтінків. Звичайний лак для нігтів містить пігменти для фарбування і може мати різні текстури та покриття (від глянцевого до матового). Такий вид лаку і "найстаріший", але він і досі не втрачає своєї актуальності. 

  2. Гель-лак є більш надійним варіантом лаку для нігтів. Він має високу стійкість і зберігає блиск на нігтях протягом тривалого часу, часто до двох тижнів або навіть довше. Гель-лак наноситься в кілька шарів і застигає під ультрафіолетовою лампою. Такий лак набрав популярності останніми роками і створив окремий напрямок у сфері догляду за собою. 

  3. Акриловий лак. Цей тип лаку для нігтів створюється шляхом змішування акрилового порошку з рідиною для акрилу. Він забезпечує міцне покриття і може бути використаний для створення різних дизайнів і прикрас на нігтях. Зазвичай його не використовують окремо. 

  4. Термолак змінює свій колір залежно від температури навколишнього середовища або контакту з гарячими чи холодними предметами. Саме це створює цікавий ефект на нігтях і дає змогу створювати унікальні дизайни. Він використовується рідше, але завдяки йому можна створити цікаві та яскраві дизайни. 

  5. Магнітний лак. Цей тип лаку для нігтів містить металеві частинки, які реагують на магнітне поле, створюючи унікальні візерунки та текстури на нігтях під час використання спеціального магніту. Також популярний саме для дизайну. 

Це основні типи лаків для нігтів, але існують й інші варіанти, як-от лаки з ефектом хрому, шиммеру, кристалів. Загалом вони не такі популярні, але також допоможуть створити вдома унікальний дизайн. 

Як обрати гель лак для дому?

Вивчаючи тему, як вибрати хороший лак для нігтів, варто розуміти, для яких цілей і де цей лак використовується. Адже мало вибрати хороший лак, потрібно розуміти як правильно його використовувати. У цьому випадку потрібне навіть невелике навчання (наприклад, для гель-лаку), а не просто поради з інтернету. 

Вибираючи гель-лак для манікюру вдома, важливо враховувати кілька ключових аспектів, щоб забезпечити якісний і довговічний результат. 

як вибрати гель лак

Як підібрати лак для нігтів саме для домашнього використання:

  1. Віддавайте перевагу відомим і надійним брендам гель-лаків. Відомі виробники зазвичай пропонують продукцію високої якості. Такий лак і легко нанести, і також добре він "носиться".

  2. Зверніть увагу на стійкість звичайного лаку та гель-лаку. Наприклад, хороший гель-лак має триматися на нігтях без сколів і відшарувань протягом кількох тижнів. Для звичайного лаку хорошим терміном стане тиждень. 

  3. Виберіть бренд, що пропонує широкий вибір відтінків лаку. 

  4. Легкість нанесення і видалення. Переважно вибирати гель-лаки, які легко наносяться і також легко їх зняти. Зручний пензлик і формула без липкого шару допоможуть зробити манікюр швидким і без проблем, якщо йдеться про гель-лак.

  5. Зверніть увагу на склад гель-лаку, щоб уникати агресивних хімічних інгредієнтів, які можуть викликати алергію або зіпсувати здоров'я нігтьової пластини. 

  6. Враховуйте свій бюджет під час вибору гель-лаку. Хоча якісні продукти можуть бути трохи дорожчими, краще вибрати один гарний лак, ніж 2-3 спірних за складом варіанти.

Загалом, можна покластися на рекомендації від майстрів. Вони досить часто радять хороші варіанти лаків і гель-лаків для дому. 

У чому небезпека використовувати різні лаки для нігтів?

Використання різних лаків для нігтів може бути небезпечним з кількох причин. Звісно, сучасні лаки мають відносно безпечну формулу, але все ж не варто забувати про небезпеку, яку вони можуть нести:

  1. Алергічні реакції. Різні лаки для нігтів містять різні склади та хімічні речовини. Саме вони й викликають алергічну реакцію різної сили. Мова про такі інгредієнти, як формальдегід, толуол або камфора. Перехресне використання різних лаків може збільшити ризик розвитку алергічних реакцій на нігтях і шкірі навколо них (зона кутикули). 

  2. Погіршення якості нігтів. Постійне використання різних лаків для нігтів, особливо тих, які містять агресивні хімічні компоненти, може призвести до ослаблення саме нігтів. Деякі лаки можуть також спричиняти знебарвлення та зміну структури нігтьової пластини.

  3. Деякі лаки для нігтів можуть містити ацетон або інші агресивні розчинники, які можуть негативно впливати на здоров'я нігтів і шкіри навколо них. 

  4. Якщо нігті не були належним чином очищені перед нанесенням нового лаку, це може призвести до ризику інфекцій або розвитку грибкових захворювань нігтів. Звичайно, в цьому вже немає прямої провини лаку, але в цьому криється найбільша небезпека домашнього покриття. 

Сучасні лаки вже не несуть такої небезпеки, як раніше, але часта зміна покриття гель-лаку, наприклад, все ще може пошкодити нігтьову пластину. Крім того, в зоні ризику пластина, якщо йдеться про довгі та нарощені нігті. Багато небезпек у собі може таїти обробка нігтя перед нанесенням лаку. Наприклад, пропили. Вони значно послаблюють нігтьову пластину.