Яким категоріям чоловіків заборонили переміщення по Україні

В Україні запроваджено додаткові обмеження для військовозобов'язаних. Тепер чоловікам необхідно отримувати дозвіл не тільки для виїзду за кордон, але й за межі місця проживання або перебування. Фактично йдеться про пересування між регіонами України.

Законодавство України дозволяє запроваджувати обмеження на переміщення країною для військовозобов'язаних — фактично вони мали діяти ще з початку запровадження військового стану та оголошення загальної мобілізації.

«Нагадую, йде війна. Ви потрібні своїй державі! Усі, хто досі не стоїть чи не відновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл. Вказівок на перешкоджання переміщенню осіб найближчими днями з боку військового командування не було», — відреагував на громадський резонанс Валерій Залужний.

5 липня нардеп Олександр Федієнко оприлюднив копію документа, підписаного головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Саме Генштаб ЗСУ затвердив особливий порядок виїзду для них, керуючись низкою українських законів.