Який Айфон вибрати у 2024 році

Довгі роки компанія Apple випускає флагмани, у яких не так багато конкурентів. При цьому щороку компанія надає нові моделі з відповідною вартістю. 

який айфон обрати у 2024

Саме тому питання, який айфон вибрати в 2024, не таке вже й просте. У компанії є свої бестселери, які навіть не будучи найновішими, продовжують бити рекорди з продажу. Замислюючись, який айфон вибрати у 2024 році, варто врахувати і свої потреби, і розмір пам'яті, і багато додаткових нюансів. 

Який айфон краще взяти у 2024? 

Якщо особливо часу немає, щоб вибрати, який айфон краще купити у 2024 році, тоді краще вибрати останню випущену модель. 

який айфон обрати у 2024

Навіть тоді, який краще купити айфон у 2024, за іншими характеристиками:

  • обов'язково варто звернути увагу на обсяг пам'яті, адже її вже ніяк не вдасться додати в майбутньому;

  • обираючи недорогий телефон (у випадку з айфоном найдешевшим вважається телефон з найменшим об'ємом пам'яті) варто звернути увагу на його колір;

  • в іншому остання модель айфона підходить і за якістю фото, і за швидкістю роботи процесора. 

Утім, найкращий IPhone не завжди останній. Наприклад, у топ (своєрідний рейтинг) входять і старіші моделі. 

Як не крути, Apple є своєрідним новатором. Свого часу компанія випустила телефон, який захотіли всі. Перші роки власники iPhone і зовсім вважали себе особливими. Тоді ніхто й не думав, наскільки смартфон підходить для ігор або фото, просто сам бренд повністю себе виправдовував. Що ще примітно, а Apple, попри велику кількість конкурентів, не зменшує обертів. Телефони компанії виходять щороку і коштують дорого, і разом з цим продажі компанії не падають.

який айфон обрати у 2024

Повернемося до найкращих моделей компанії у 2024 році. Складаючи рейтинг, важливо враховувати що не всі iPhone мають однаково сталеві технічні характеристики. Також ті телефони, на які компанія завжди ставила, не завжди мали попит. 

Умовно, найкращі моделі 2024 року можна помістити в один рейтинг:

  • iPhone 13;

  • iPhone SE (2022);

  • iPhone 14 Pro;

  • iPhone 15.

У кожного з цих телефонів є свої переваги та невеликі недоліки. 

який айфон обрати у 2024 році

Утім, кожна модель точно знайде свого власника. Якщо головною метою є якість фото, тоді краще звернути увагу на новіші моделі. Якщо потрібен телефон для перегляду відео та з потужним процесором, тоді можна обирати будь-які моделі з 2022 року. Головне, розуміти свої потреби, характеристики смартфона, який точно стане в пригоді на роботі, в навчанні та в повсякденному житті. 

Apple iPhone 13

Не найновіший, але й надійний смартфон. Модель 13 має все, що треба вимогливим користувачам. 

який айфон обрати у 2024 році

В айфоні 13 з'явилася стабілізація зображення. Так картинка стала яскравішою та чіткішою. Відео також стало якіснішим. Додали розробники й адаптивну частоту оновлення екрана. Завдяки цьому всьому айфон 13 знімає також, як і 14 версія. В автономному режимі телефон може працювати до 2-х днів, що також важливо. 

Модель 13 потужна, досить бюджетна і має всі корисні функції. 

Apple iPhone 14

Телефон, який точно буде "золотою серединою" iPhone 14. Він вийшов більш потужним, ніж 13 версія. У нього потужніший процесор і більш стильний дизайн. Здивував користувачів і екран. Він став яскравішим, картинка вийшла більш якісною і чіткою. 

Додатково 14 версія отримала захист від вологи та пилу, що справді важливо для тривалого використання телефоном. 

який айфон обрати у 2024 році

У айфон 14 з'явилася і бездротова та зручна зарядка. Телефон уже традиційно підтримує 5G. У користувачів залишилася і можливість швидкої безконтактної оплати. 

Що стосується новинок, то значно кращою стала камера. Знімати камера стала краще, особливо в темний час доби. Додали розробники і модуль супутникового зв'язку. Він потрібен на випадки небезпеки, коли потрібно зв'язатися зі службами порятунку. 

Модель 14 сподобалася і тим, хто любить продукцію Apple, і тим, хто чекав на довгоочікувані новинки. 

У процесора 6 ядер, а тому він працює досить швидко і в умовах запуску ігор. Фронтальна камера отримала 12 Мп, а ще трохи збільшилася ємність телефону. 

Apple iPhone 14 Pro Max

Того ж року вийшов і iPhone 14 Pro Max. Він не тільки став дорожчим, а й здивував функціоналом.  Традиційно айфон отримав екран більшого розміру. При цьому характеристики залишилося майже такі ж, як і у 14 моделі. 

який айфон краще взяти у 2024

Телефон відрізняється і збільшеною ємністю акумулятора. Телефон став тримати більше і довше. Айфон може витримати без підзарядки до 29 годин активного використання і 95 годин прослуховування музики. 

У моделі залишилися всі функції, за які користувачі люблять айфон. Основна камера має 48 Мп, а фронтальна 12 Мп. 

Apple iPhone 15

У 2023 році з'явилася новинка iPhone 15. Вона здивувала і вимогливих користувачів. Перше, що впадало в очі, покриття з алюмінію. Задня панель одна з найміцніших. 

який айфон краще взяти у 2024

Телефон стійкий до потрапляння вологи, до пилу. Окреме військові приділили екрану. Він не тільки яскравіший, а й потужніший. Картинка приємно здивує. На відміну від моделі 14, картинка не підвисає і під час зйомки відео. 

З'явилися і новинки у функціоналі. Наприклад, по іншому приходять повідомлення, і з'явилися нові зручні функції. 

який айфон краще купити у 2024

Айфон став швидшим. Він швидше обробляє фото, швидше запускає ігри, швидше відкриває додатки.

Аpple iPhone SE (2022)

iPhone SE - найкомпактніший і бюджетний телефон лінійки. Він виходить досить часто, для тих клієнтів, які хочуть оновити телефон, але у них не так багато особистих коштів.

Один з найкращих варіантів вийшов у 2022 році і досі не втрачає актуальності. Попри невеликий розмір, у телефона дуже потужний процесор. Завдяки чому телефон працює швидко і не підвисає. 

який айфон краще купити у 2024

Модель 2022 року оснащена бездротовою зарядкою. Додатково смартфон отримав захист від вологи та пилу. Він отримав і всі "фішки" повноцінної моделі 2022 року. 

У моделі SE має потужну батарею. Також телефон підтримує 5G.