Канада попереду всіх: Одна з найкращих країн світу для еко-туризму

Експерти ресурсу енергоспоживання Uswitch склали рейтинг найкращих місць для екологічно чистого відпочинку.

За даними дослідження, у канадському Ванкувері пропонується більше екологічних готелів, ніж у будь-якому іншому місті світу.

Список країн створено на основі аналізу екологічних сертифікатів тисяч готелів у 200 найбільших містах світу.

Використовуючи інформацію для просування послуг відпочинку, експерти визначили, скільки екологічно чистих готелів є в кожному місці, а потім порівняли це із загальною кількістю перерахованих готелів, щоб отримати відсоткову оцінку. Загалом у Ванкувері зареєстровано 89 готелів, і майже 44% з них було відзначено екологічними сертифікатами.

Найбільш популярним місцем для відпочинку іноземних туристів у канадському місті є п'ятизірковий готель «Fairmont Waterfront», відомий тим, що захищає навколишнє середовище.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Стокгольм – друге за рахунком у переліку експертів місто, що славиться своєю екологічністю – 87 з його 216 готелів відзначені нагородами за бережливе ставлення до природи.

В решті першої п'ятірки переважають канадські міста. Торонто займає третє місце, де майже 25% усіх готелів визнано стійкими.

Калгарі на четвертому місці з більш ніж 23% екологічно чистих варіантів, а Едмонтон взяв п'яте місце з 22,56% екологічно чистих готелів.

Інші позиції лідерів розподілили між собою: Лахор у Пакистані, два колумбійські міста – Медельїн та Богота.

Замикають десятку найкращих міст два південноафриканські мегаполіси: Екурхулені і Йоганнесбург.