Канада запускає масштабний побутовий експеримент

Канада запускає експеримент вдомашнього масштабу
Канада запускає експеримент вдомашнього масштабу

Канада впроваджує нову програму утилізації електронних відходів

Уряд канадської провінції Альберта розробив нову програму утилізації сміття. З квітня 2025 року канадці зможуть здавати в брухт більше 500 застарілих або несправних електронних предметів. Про це повідомляє видання Vancouverok.

„Мешканцям Канади доведеться докорінно змінювати свої звички. Новий пілотний проєкт у канадській провінції торкнеться 148 населених пунктів. У списку Альберти стільникові телефони, мікрохвильові печі, ваги, газонокосарки, колонки, DVD-плеєри, електроінструменти та багато іншого“, – пише видання.

Компанія, яка буде організовувати процес утилізації, стверджує: близько 95% металів і пластмас, що використовуються у цих виробах, можна розплавити, подрібнити та використати повторно.

За даними видання, програму тестували із 2020 року. В результаті зі звалищ Альберти було вивезено 14 000 тонн технологічного сміття, яке надалі переробили.

За повідомленням сайту уряду регіону, після запуску програми техніку можна буде здавати в будь-якому із 365 складів вторинної сировини, розташованих у 148 муніципалітетах провінції. Загалом у провінції є близько 350 населених пунктів. Розцінки на техніку, що здається, поки не називаються.

„Провінція також розпочне розробку перших у Канаді провінційних програм утилізації сонячних панелей, акумуляторів для електромобілів та компонентів вітряних турбін. Ці доповнення зроблять систему утилізації відходів Альберти найбільш всеосяжною в Канаді. Крім покращення процесу переробки по всій провінції, розширення програми утилізації електроніки є частиною плану Альберти зі скорочення викидів та розвитку енергетики“, – зазначає Управління з утилізації відходів Альберти.

Нагадаємо, вартість оренди житла у великих містах Канади продовжує бити свої ж рекорди. Щоб зупинити цю безумовну зростаючу ціну, канадські орендарі взялися до провокаційних акцій. Форму протесту на межі закону підтримує дедалі більше мешканців Торонто, які відчувають безвихідь через високі ціни на житло. В даний час вартість однокімнатних квартир у цьому мегаполісі досягає 2 500 доларів.

Читайте також