Канзас судитиметься з Pfizer через брехню про вакцину від Covid-19

Канзас судитиметься з Pfizer через брехню про вакцину від Covid-19

Штат Канзас подав позов до суду на компанію Pfizer

Генеральний прокурор американського штату Канзас висунув звинувачення проти компанії Pfizer через її приховування ризиків та недостовірну інформацію щодо ефективності вакцини проти Covid-19. Штат вимагає відшкодування коштів як компенсацію. Прокурор Канзасу заявив, що Pfizer обманює громадськість, коли необхідно було надати правдиву інформацію.

Нагадаємо, що після введення вакцини у 2021 році Pfizer приховала спалахи ускладнень вагітності та запалення серця. Представники компанії вважають позов необгрунтованим, стверджуючи, що їхні заяви були науково обґрунтованими.

Американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів попередило про ускладнення серця на етикетці вакцини. Дослідження Національного інституту здоров'я США підтвердило, що вакцина не шкодить вагітним жінкам.

Інші штати США також мають намір подати позов до суду проти Pfizer. Нагадаємо, що компанія AstraZeneca також визнала в суді побічні ефекти своєї вакцини від Covid-19.

Необхідно зазначити, що всі вакцини проти Covid-19 мають ризик побічних реакцій, але це спостерігається у дуже невеликій кількості людей.

Читайте також: