Карантин збільшено: нові зміни для українців в Польщі

З 1 грудня в Польщі запроваджують карантинні обмеження для приїжджих.

Нововведення прийняті через новий спалах небезпечного вірусу штам Омікрон. Його було виявлено у країнах Африки, Ботсвана, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібія, Зімбабве, ПАР. Польща закрила з ними авіасполучення. Але всі хто повертатиметься з цих країн відправлятимуть на обов'язковий карантин аж на 14 дні. Ці зміни стосується й інших країн, які не є членами ЄС.

Українці після перетину кордону будуть проходити обсервацію не 10 днів, а 14 днів. Скоротити термін обсервації можна, при наявності негативного ПЛР-тесту на 8 день карантину.

Знайти роботу за кордоном ви можете на сайті - layboard.com

Обмеження також стосуватимуться готельно-гастрономічної, культурно-розважальної та спортивної сфер життя в Польщі. Вони будуть діяти з 1 грудня до 17 грудня, однак вакцинованих осіб це не стосується:

  • зменшено ліміт на кількість відвідувачів для об'єктів гастрономії, спортивної та культурно-розважальної сфери й костелів - зайнятими зможуть бути 50% місць (було 75%).
  • зменшено ліміт на кількість гостей дискотек, весіль - не більше 100 осіб (було 150 осіб).
  • зменшено ліміт на кількість учасників спортивних подій поза спортивними об'єктами - не більше 250 осіб (було 500 осіб).
  • зменшено ліміт на кількість відвідувачів фітнес-клубів, тренажерних залів, музеїв - 1 особа на 15 м кв (було 1 особа на 10 м кв).