Касові збори «Бетмена» перевищили півмільярда доларів

Фільм студії Warner Bros. «Бетмен» подолав позначку зборів у півмільярда доларів у світовому прокаті і став четвертим найкасовішим студійним релізом епохи пандемії коронавірусу. Загальна сума світового бюджету перевищила 505 мільйонів доларів.

З них 258 мільйонів доларів екранізація зібрала у Північній Америці та 247 мільйонів доларів – у міжнародному прокаті. У перший прокатний вікенд у США та на 74 зарубіжних ринках фільм одразу заробив 124 мільйони доларів.

Це стало найкращим міжнародним стартом для студії у 2022 році та найкращим з часів «Джокера», що вийшов у жовтні 2019 року.

Голова Warner Bros. Pictures Тобі Еммеріх прокоментував успіх проекту такою заявою: «Ми не могли б бути більш задоволені, побачивши, що люди в усьому світі насолоджуються «Бетменом» у кінотеатрах. Метт Рівз зняв екстраординарний фільм, який зумів вшанувати спадщину цього героя, одночасно зануривши глядачів у відчуття, які здаються свіжими та оригінальними. Ми вітаємо весь акторський склад та знімальну групу з цим чудовим досягненням».

На телеканалі HBO Max «Бетмен» вийде наприкінці квітня 2022 року.