Керівники ЦРУ та MI6: Путін не досягне успіху у знищенні суверенітету та незалежності України

Розмови керівників ЦРУ та MI6
Розмови керівників ЦРУ та MI6

Керівники ЦРУ та MI6 у спільній статті для Financial Times підкреслили важливість співпраці розвідувальних служб США та Великобританії у боротьбі проти російської агресії в Україні та підтримці української незалежності.

Керівники розвідки відзначили, що їхні організації передбачили російське вторгнення й вчасно попередили міжнародне співтовариство, що дало змогу об'єднатися для захисту України. Вони також відзначили, що розсекречення частини розвідувальної інформації є ефективним інструментом протидії агресії.

"Путін не знищить суверенітет та незалежність України", - заявили керівники розвідки, підкресливши, що дії Росії є порушенням Статуту ООН та міжнародних норм. Вони запевнили про підтримку українських партнерів з розвідки.

Керівники розвідслужб наголосили на унікальності конфлікту в Україні, який поєднує відкрите програмне забезпечення з передовими бойовими технологіями. Вони перерахували широкий спектр задіяних технологій: від комерційних і військових супутникових знімків до безпілотників, кібервійни, соціальних медіа, розвідки з відкритих джерел, безпілотних літальних і морських апаратів та інформаційних операцій.

Керівники розвідки наголосили на важливості адаптації, експериментів та інновацій у зв'язку з цим конфліктом. Вони також згадали спільні зусилля з протидії "безрозсудній кампанії саботажу по всій Європі", яку проводить російська розвідка, та її "цинічному використанні технологій для поширення брехні та дезінформації".

Керівники розвідслужб підкреслили, що підтримка технологічної переваги є ключовою для забезпечення спільної розвідувальної переваги. Вони зазначили, що ЦРУ та MI6 використовують штучний інтелект, включаючи генеративний ШІ, для покращення розвідувальної діяльності та захисту своїх операцій.

Читайте також