Кейт Блашетт зіграє у новому фільмі Педро Альмодовара

Легендарна австралійська актриса Кейт Бланшетт зніметься у повнометражному англомовному дебюті іспанського кінематографіста Педро Альмодовара.

Це трохи дивовижний факт, враховуючи велику фільмографію плідного режисера, але аж до 2020 року Педро Альмодовар не знімав своїх фільмів англійською. Першою англомовною стрічкою стала короткометражка «Людський голос» із Тільдою Суінтон у головній ролі.

Нова робота привернула увагу голлівудських продюсерів, які взялися фінансувати проект та організували режисеру та його знімальній групі трансфер із Європи до США.

На головну роль вже затверджено дворазову володарку премії «Оскар», громадську діячку, актрису театру та кіно, модель, виконавчого продюсера і драматургиню Кейт Бланшетт.

Перевагою для Педро Альмодавара є ще й те, що кіностудія Бланшетт «Dirty Films» також візьме участь у виробництві картини.

За словами самого режисера, сценарій він писав іспанською. Потім текст переклали англійською.

В основу сюжету покладено мотиви циклу оповідань «Керівництво для прибиральниць» американської письменниці Лусії Берлін, яка за життя не мала особливої ​​популярності.

Збірка Лусії Берлін складається з 43 коротких історій, у кожній з яких розповідається про жінок та їхню роботу. Наразі поки що невідомо, скільки історій перекочують у фільм. Але режисер та продюсери погодились на однойменну назву картини зі збіркою.