Кіберактивісти атакували низку ресурсів РФ: на відновлення підуть тижні

Українські кіберактивісти атакували інформаційні ресурси РФ

Протягом тижня українські кіберактивісти з групи "BO Team" здійснили хакерські атаки на різні російські об'єкти. Нею стали як державні і комунальні структури, так і приватні компанії. Про це повідомило "Інформаційний спротив".

Серед об'єктів атаки були ресурси ПАТ "Ростелеком", комунікаційне обладнання Забайкальського та Красноярського краю РФ. Крім того, хакери отримали доступ до системи електронного документообігу "Правительства Белгородской области" та розсилали фейкові повідомлення 12 тисячам місцевих чиновників.

Також стало відомо, що були атаковані та недоступні ресурси "Муниципального бюджетного учреждения Старооскольского городского многоотраслевого производственного объединения коммунального хазяйства" та ЗАТ "Томмолоко".

"Захоплено та знищено серверну інфраструктуру разом з резервними копіями хостінг-провайдера "Gb.ru" та десятків тисяч веб-сайтів, які він обслуговував. Виведено з ладу понад 40 мережевих пристроїв Mikrotik в "Центре управления городским автоэлектротранспортом" в м. Новосибірськ"

За попередніми даними фахівців, збитки від цих атак оцінюються сотнями тисяч доларів. І навіть часткове відновлення триватиме тижнями. Раніше вже з'являлися відомості про атаки кіберфахівців ЗСУ на російські сайти з повідомленням про знищення частини Чорноморського флоту.

Відзначається, що хакери зробили це спеціально, оскільки ці сайти співпрацюють з міністерством оборони РФ.

Серед атакованих ресурсів були сайти компаній, які надавали інформаційну та рекламну підтримку незаконного приєднання Криму до Росії.