Кіберфахівці розвідки атакували низку телеканалів Росії

Військові хакери атакували російські телеканали
Військові хакери атакували російські телеканали

Кіберфахівці Міноборони атакували російські телеканали

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони атакували низку телеканалів Росії, показавши правдиві відео про війну в Україні. Ця інформація походить від джерел у спецслужбах.

За їхніми даними, Головне управління продемонструвало свої відео на таких телеканалах, як "Пєрвоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Пєрвий канал" і інші. Деякі з цих телеканалів належать медіахолдингу олігарха Андрія Комарова.

Російські кіберфахівці спробували виправити ситуацію, але в результаті трансляція дев'яти російських телеканалів, зокрема "Євразії 360", "Євразії Пєрвого каналу", "Пєрвоуральськ ТВ", "Луганськ 24", "Пєрвого республіканського", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Першого російського", була зупинена.

Незважаючи на це, кіберфахівцям розвідки вдалося залишити доступ до серверів телекомпаній. Тому деякі з телеканалів були змушені зупинити мовлення на тривалий час.

Наразі тільки "Євразія 360" та ТВ-3 частково відновили свою роботу. Інші канали залишаються заблокованими.

Раніше було повідомлено, що хакери Міноборони завершили масовану DDOS-атаку на інтернет-інфраструктуру РФ, уразивши при цьому банки та урядові ресурси. Крім того, відомо, що кіберфахівці Міноборони України разом з групою хакерів "ВО Team" паралізували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю Росії.

Читайте також