Київський університет імені Тараса Шевченка відновить вивчення білоруської мови

Логотип Київського університету імені Тараса Шевченка
Логотип Київського університету імені Тараса Шевченка

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка поновлять вивчення білоруської мови. Про це на брифінгу повідомив ректор університету Володимир Бугров.

«Білоруська мова не є лише мовою самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, це є мова білоруського народу, воїнів білоруських формувань, які в складі Збройних сил України виборюють свободу і незалежність і для України, і для своєї батьківщини», – сказав Бугров.

Ректор також заявив, що кафедра слов'янської філології Навчально-наукового інституту філології буде відповідати за навчання за цією спеціальністю.

Сам університет святкував свій 190-й день народження 15 липня 2024 року.

Згодом стало відомо, що петиція про звільнення ректора Володимира Бугрова набрала необхідну кількість голосів і буде розглянута президентом України Володимиром Зеленським.

Також з-за скандалу, пов'язаного з запрошенням відомого проросійського політика Максима Бужанського в Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка, університет знаходиться під особливою увагою громадськості.

Крім того, студенти Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка звинувачують професора Микиту Василенка в сексизмі і вимагають його звільнення.

Читайте також