Кілька європейських країн скасували для українців візи та спростили в'їзд

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Після цього багато країн виступили на підтримку нашої держави, ввели санкції проти путінського режиму та навіть скасували візовий режим з Україною.

Одразу після нападу Росії на Україну багато європейських країн почали приймати до себе українців, які були вимушені залишити свої будинки та шукати безпечні місця для перебування.

Польща

Країна приймає українців без біометричних паспортів та сертифікатів про повну вакцинацію. Щоб перетнути кордон, потрібен лише документ, що засвідчує особу.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Словаччина

Словаччина готова прийняти всіх українців, які рятуються від війни. В'їзд дозволено навіть громадянам без дійсного паспорта.

Естонія

Українці зможуть залишатися в Естонії, навіть якщо закінчився термін підстав для перебування в республіці. Також українці, які не мають біометричних паспортів, теж можуть отримати притулок у країні.

Ірландія

Українці, що планують їхати до Ірландії, можуть найближчим часом робити це без візи. У тих громадян України, хто прибуде до Ірландії, буде 90 днів після перетину кордону, щоб узаконити своє перебування в країні. Це рішення буде постійно переглядатися, а його вплив буде ретельно відстежуватися.

ОАЕ

Українці, які прибуватимуть до ОАЕ, будуть мати право на безвізовий в'їзд та перебування на території країни. Якщо громадяни України в'їхали до Еміратів до 3 березня 2022 року, то зможуть залишатися на території там до одного року за умови проходження відповідної процедури продовження перебування в ОАЕ.