Кількість випадків домашнього насилля в Україні зросла на 36% за рік – інфографіка

Кількість домашнього насилля в Україні
Кількість домашнього насилля в Україні

Кількість випадків домашнього насильства в Україні зросла на 36% за 2024 рік

За даними індексу Опендатабота, у 2024 році кількість випадків домашнього насильства в Україні збільшилася на 36% порівняно з попереднім роком. З початку цього року вже було розпочато 1 521 розслідування щодо домашнього насильства, що на 400 більше, ніж за той же період минулого року. Крім того, знизився відсоток справ, які дійшли до суду, з 83% до 64%. Спостерігається прискорене зростання випадків домашнього насильства з року в рік.

Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий пояснив це зростання напруженням у суспільстві, спричиненим російською агресією, відсутністю житла та економічними проблемами. У 2019 році кількість випадків домашнього насильства була значно нижчою, ніж в поточному році. Наприклад, за чотири місяці 2019 року було повідомлено про підозру лише 854 людям.

В січні 2024 року було зареєстровано рекордну кількість справ про домашнє насильство - 435, майже вдвічі більше, ніж у січні минулого року. Зростання кількості справ щодо домашнього насильства спостерігається щороку, за винятком першого року вторгнення Росії.

Читайте також:
  • Суд оштрафував львів'янку за домашнє насильство над чоловіком
  • Штраф за образливі повідомлення сексуального характеру: Зеленський підписав закон

Читайте також