Кількість загиблих від повеней в Європі зросла до 16 людей

Повені в Європі - 16 загиблих
Повені в Європі - 16 загиблих

Проливні дощі та повені спричинені штормом "Борис"

Продовжують сіяти хаос у Центральній та Східній Європі, повідомляє The Guardian. Кількість жертв зросла до 16 осіб. У Польщі загинуло п'ятеро людей, серед них хірург, який повертався з роботи. Жінка в Чехії потонула в розбурханому струмку, а ще семеро людей вважаються зниклими безвісти. Кількість загиблих в Румунії сягнула семи.

Десятки тисяч людей покинули свої домівки в Австрії, Чехії, Угорщині, Румунії та Словаччині. Повінь прорвала дамби, затопила вулиці та призвела до відключень електроенергії. У деяких місцях ціли квартали опинилися під водою.

Шторм "Борис" спричинив найсильніші повені за останні два десятиліття. Польща оголосила надзвичайний стан у південних регіонах. Влада країн продовжує боротися з наслідками стихії та надавати допомогу постраждалим.

Повені також завдали значних матеріальних збитків, руйнуючи будинки, дороги та інфраструктуру. Сільське господарство зазнало серйозних втрат.

Хоча очікується послаблення дощів, рівень води у річках може залишатися високим кілька днів. Влада закликає людей бути обережними та дотримуватися рекомендацій щодо безпеки. Європейський Союз та інші країни пропонують допомогу постраждалим регіонам. Проводиться оцінка збитків та планування відновлювальних робіт.

Нагадаємо, у Відні пасажири круїзного лайнера не можуть зійти на берег через повінь.

Читайте також