Кількість загиблих внаслідок урагану «Хелен» у США невпинно зростає

Кількість загиблих унаслідок урагану в США
Кількість загиблих унаслідок урагану в США

Кількість жертв урагану "Хелен" у США зросла до 128 осіб, повідомляє телеканал CNN.

Ураган спричинив катастрофічні руйнування в декількох штатах, включно з Флоридою, Джорджією, Північною та Південною Кароліною. Мільйони людей залишилися без електроенергії, а громади були знищені. Загибель була найбільшою в Північній Кароліні, де загинуло понад 50 осіб через повені у внутрішніх районах штату.

У Південній Кароліні загинуло 30 осіб, у Джорджії - 25, у Флориді - 11, у Теннессі - 4 та у Вірджинії - 2. Експерти попереджають, що кількість жертв може зрости, оскільки сотні людей вважаються зниклими безвісти. Багато постраждалих районів відірвані від зовнішнього світу через зруйновану інфраструктуру. Нестача основних ресурсів, таких як вода та їжа, ускладнює процес відновлення.

Державні органи та гуманітарні служби намагаються доставити допомогу, але знищена інфраструктура ускладнює доступ до постраждалих зон. Це великим чином ускладнює рятувальні операції.

Нагадаємо, ураган "Хелен" завдав великих руйнувань на півдні США, забравши життя щонайменше 35 людей.

Українські науковці спостерігали рідкісне природне явище у станції "Академік Вернадський" на Антарктиді - ясне нічне небо, що дозволило побачити великий Місяць у всій його красі. 

Читайте також