Кім Чен Ин заговорив про "далекосяжні" відносини з РФ і Путіним

Лідер Північної Кореї, Кім Чен Ин, заявив про готовність своєї держави активізувати співробітництво та обмін із Росією, яку він назвав країною-агресором.

За словами корейського диктатора, Пхеньян націлений на будування "перспективних і далекосяжних" відносин. Таку заяву Кім Чен Ин зробив під час переговорів з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим, повідомляє KCNA.

У повідомленні зазначена стабільність, перспективність і далекосяжність плану двосторонніх зв'язків Північної Кореї з Москвою. КНДР готова дотримуватися укладених минулого місяця домовленостей з російським президентом Володимиром Путіним.

Також, Кім і Лавров обговорили "складну регіональну та міжнародну ситуацію", але не повідомляється про можливі терміни візиту Путіна до Пхеньяна. Пропозиція Кім Чен Ина відвідати Північну Корею спричинила припущення про можливий візит вже найближчим часом.

У посланні до Кіма з нагоди 75-ї річниці встановлення дипломатичних відносин Росії та КНДР, президент Володимир Путін заявив про готовність поглиблювати співробітництво.

Згідно з повідомленням CBS News, Північна Корея уже надає Росії артилерію для участі у бойових діях проти України. До цього часу неясно, яку компенсацію отримає Північна Корея від Росії.

Є припущення, що Кім Чен Ин може попросити у президента Путіна продовольство і фінансову допомогу, в той час, як сама КНДР буде надавати зброю та космічні технології.