Китай буде стривожений, якщо Джей Ді Венс стане віцепрезидентом США — The Times

Людина з накладкою на обличчя
Людина з накладкою на обличчя

Джей Ді Венс, якого обрав Дональд Трамп своїм віцепрезидентом, викликає занепокоєння в Україні, повідомляє The Times. Венс був противником американської військової допомоги Україні і навіть спробував заблокувати пакет допомоги в Сенаті. Він також вважає Китай найбільшою загрозою для Америки. Саміт НАТО визначив Китай як загрозу інтересам НАТО і глобальній стабільності. Тепер Трамп загрожує великими тарифами на китайський імпорт, а Байден запроваджує високі тарифи на китайський "зелений" імпорт. Венс також звернув увагу на те, що китайське вторгнення на Тайвань буде негативно впливати на американське виробництво.

"Чесно кажучи, мені байдуже, що так чи інакше станеться з Україною", - заявив Венс, 39-річний сенатор-республіканець від штату Огайо, у 2022 році, невдовзі після початку російського вторгнення.
"Його звернення до виборців робітничого класу в штатах із занепадаючою промисловістю ґрунтується на твердженні, що великі корпорації та їхні покровителі з Волл-стріт передали занадто багато виробництва та інвестицій до Китаю на умовах аутсорсингу", - пише газета.

Читайте також