Китай може стати великим переможцем у війні РФ з Україною - ЗМІ

Китай-потенційний переможець війни РФ і України
Китай-потенційний переможець війни РФ і України

Відсутність Китаю на саміті щодо війни Росії проти України стає проблемою Заходу, - The Atlantic

Вторгнення Путіна в Україну дало лідеру Китаю Сі Цзіньпіну можливість створити проблеми для Заходу та залежність Росії від Китаю, повідомляє журналіст Майкл Шуман з видання The Atlantic.

"Рік тому китайський лідер Сі Цзіньпін сказав президенту України Володимиру Зеленському, що "Китай завжди стоїть на боці миру". Але Китай був зовсім не в стороні від нещодавнього міжнародного саміту, спонсорованого Швейцарією, який зібрався для пошуку мирного вирішення війни Росії проти України. Відсутність Китаю стала ще більш помітною через чудове шоу, яке Пекін влаштував із посередництва у врегулюванні конфлікту", - зазначає автор.

За словами автора, Сі Цзіньпін намагається розіграти США систему глобальної безпеки, знищити її і замінити світовим порядком, підкріпленим Китаєм.

Він також зазначає, що Сі Цзіньпін може використати українську кризу задля вигоди Китаю, розвантажити Вашингтон і сприяти перемозі Путіна над Заходом та авторитарними режимами.

"Якщо Путін переможе у своїй війні, Сі матиме партнера, який здобуде перемогу над ненависним Заходом і сприятиме глобальній владі авторитарних режимів. Навіть якщо Путіну не вдасться забезпечити такий відвертий тріумф, Сі допоміг би Росії виснажити військові та фінансові ресурси США та їхніх союзників, одночасно підтягнувши ослаблену, але багату ресурсами країну Путіна ближче до орбіти Китаю", - йдеться у матеріалі.

Автор стверджує, що політика Китаю є холоднокровною й цікава, а найважливішу перемогу він може здобути саме в Україні.

"Вважається, що у війнах немає переможців, але жадібні до влади та безпринципні люди можуть скористатися стражданнями для досягнення власних інтересів. Пекін може стати великим переможцем від поразки Києва", - резюмує оглядач.

Джерело: УНІАН

Читайте також