Китай за рік створив 100 ядерних боєголовок - США

Протягом останнього року Китай створив близько 100 ядерних боєголовок.

За інформацією звіту Пентагону, який присвячений політиці щодо Китаю, темпи нарощування ядерної зброї Пекіном перевищують очікувані прогнози США, повідомляє "Європейська правда".

За словами аналітиків Міноборони США, станом на травень цього року Китай мав понад 500 ядерних боєголовок в своєму арсеналі, що є приблизно на 100 більше, ніж на той самий період торік.

У попередньому звіті Пентагон зазначав, що Китай швидко модернізує свої ядерні сили, проте очікував, що розширення їх обсягу буде меншим, і до 2035 року кількість ядерних боєголовок становитиме 1500.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Проте, за новими прогнозами Пентагону, Китай планує розмістити понад 1000 ядерних боєголовок до 2030 року, що закріпить його статус третьої ядерної держави світу після США і РФ.

Для досягнення цього Китай, ймовірно, планує використовувати нові реактори-розмножувачі на швидких нейтронах і переробні потужності для виробництва плутонію, які китайська влада офіційно вважає частиною своїх досліджень в галузі "мирного атома".

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, на січень цього року РФ володіє 5889 ядерними боєголовками, а США - 5244.

Минулого місяця президент США Джозеф Байден підписав указ, який обмежує американські інвестиції у розробку окремих видів технологій, що стосуються національної безпеки Китаю.

У листопаді минулого року Байден зустрівся з главою КНР Сі Цзіньпіном на саміті G20, який відбувся в Індонезії.