Китай зацікавлений, щоб Трамп став наступним президентом США — ЗМІ

Зображення Китая і президента США Трампа
Зображення Китая і президента США Трампа

Камала Гарріс, віцепрезидент США і ймовірний кандидат від Демократичної партії на виборах, не є популярною у Китаї. Китай боїться, що вона повторить підхід нинішньої адміністрації, особливо коли йдеться про обіцянку президента Джо Байдена захистити Тайвань.

За величиною економіки світу Китай хотів би, щоб наступним американським лідером став Дональд Трамп, незважаючи на його непередбачуваність. Він, ймовірно, очолить США, які будуть менш залучені до світової політики.

Офіційні коментарі з Пекіна щодо участі Гарріс у президентських перегонах поки що не надійшли, але соціальні та державні ЗМІ заявляли, що Трамп має більше шансів на перемогу. Китай віддає йому перевагу.

Найбільшою червоною лінією Комуністичної партії є незалежність Тайваню, і президент Сі Цзіньпін заявив, що врешті-решт самокерований острів буде об'єднаний з материком. Однак Байден готовий підтримати Тайбей, якщо це буде потрібно.

Трамп применшив можливість надання допомоги Тайваню та запропонував йому заплатити за власну оборону. Його риторика спричинила хвилювання серед інвесторів на Тайвані та призвела до падіння акцій Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

"Китай і раніше мав справу з Трампом, і хоча він ненавидить відсутність стабільності, яку принесли ці відносини, знайомий ворог може бути кращим, ніж невідомий", - заявив оглядач.

Гарріс має індійське походження, і це може спричинити обурення серед китайців і параною щодо її ставлення до Китаю.

На думку експерта, Гарріс може продовжувати тиск на Китай, підтримуючи політику Байдена щодо зміцнення мережі демократій, які можуть підтримати Тайвань і Філіппіни, щоб запобігти поведінці Китаю у спірному водному шляху Південно-Китайського моря.

Джерело: ZN.UA

Читайте також