Китайська компанія почала продаж квитків на політ у відкритий космос: яка ціна

Бронювання квитків на космічний політ
Бронювання квитків на космічний політ

Китайський стартап продаває квитки на суборбітальний політ у відкритий космос

Китайська космічна компанія Deep Blue Aerospace оголосила про початок продажу квитків на суборбітальний політ у відкритий космос, який планується на 2027 рік. Продаж обмежується двома квитками на перший тур за ціною близько $210 тис. Очікується, що в майбутньому будуть доступні додаткові місця. Ця подорож дозволить учасникам відчути простір відкритого космосу, не виходячи на орбіту.

Китайський стартап приєднується до інших компаній, які активно розробляють космічний туризм. Відомі американські компанії SpaceX Ілона Маска і Blue Origin також працюють у цьому напрямку. Вересні 2024 року SpaceX здійснила успішний політ з мільярдером Джаредом Айзекманом та трьома іншими приватними астронавтами, де Айзекман став першою людиною, яка здійснила приватний вихід у відкритий космос.

Deep Blue Aerospace закликають до розвитку багаторазових ракет. Вони сподіваються, що до 2025 року зможуть успішно повертати ракети-носії на Землю. Цей крок є важливим для зниження витрат і підвищення можливостей космічного туризму.

SpaceX отримала контракт від космічних сил США

Космічні сили США повідомили, що компанія SpaceX отримала контракт на запуск дев'яти космічних місій, пов'язаних з національною безпекою США, на загальну суму $733,6 млн. Сім з дев'яти запланованих місій будуть виконані для Агентства космічних розробок (SDA), яке підпорядковується Космічним силам США.

У той же час SpaceX заявила про успіх першого посадження надважкої ракети Super Heavy на стартовий майданчик після запуску Starship. Однак NASA зіткнулася з проблемами під час стикування корабля Boeing Starliner з Міжнародною космічною станцією (МКС). П'ять двигунів відключилися під час цього інциденту.

Читайте також