Кличко оголосив про закінчення опалювального сезону: названо дату

Опалювальний сезон у Києві завершаться раніше через потепління

Опалювальний сезон у столиці завершать 28 березня. Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, це буде зроблено враховуючи суттєве потепління, яке прогнозують синоптики.

Тому, вже з цього четверга місто розпочне процес відключення від опалення будівель.

"Нагадаю, що  централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим, необхідно кілька днів. Враховуючи це, з 28 березня ми розпочинаємо процес відключення."

Дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям  міста - зекономити на сплаті за опалення", - написав він.

Мер наголосив, що відключення систем опалення у закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їх керівників.

"Попри колосальні ризики та ворожі обстріли, Київ пройшов опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення", - додав Кличко.

Читайте також: Українці стали дуже близькими до графіків відключень: експерт розповів, як цього уникнути.