Кличко відповів, чи має намір балотуватися в президенти

Мер Києва Віталій Кличко відмовляється розглядати можливість балотуватися на пост президента, оскільки наразі головне – це збереження незалежності існування України. В інтерв'ю швейцарським ЗМІ, 20 Minuten, він назвав це розсудливим кроком.

Мер Києва не здивований зниженням популярності президента Володимира Зеленського. Він вважає, що люди побачили, хто є ефективним, а хто – ні, і зараз чекають, коли президент заплатить за свої помилки.

Кличко наводить приклади питань, які хвилюють українців: чому влада не була готовою до війни, чому до останнього моменту заперечували його настання і як росіяни змогли швидко дійти до Києва.

Однак, водночас Кличко підкреслює, що підтримка президента важлива, доки триває війна. Однак після її закінчення політики будуть відповідати перед народом за свої успіхи та провали.

Запитаний про свої президентські амбіції, Кличко відповів, що наразі важливіше питання існування України загалом. Він зазначив, що Путін не вважає Україну незалежною державою і вважає її частиною Російської імперії. Тому говорити про політичні амбіції зараз – це нерозумно.

Нагадаємо, Кличко підтримав головнокомандуючого Збройних сил України, Валерія Залужного, в його аналізі ситуації на фронті, вважаючи некоректними нападки на нього.

Президент Володимир Зеленський також відмовляється проводити вибори в Україні під час повномасштабної війни з Росією, називаючи це безвідповідальними діями.