Кличко задекларував частку в американській фірмі за чверть мільярда

Мер Києва Віталій Кличко зробив зміни у своєму майновому стані, зазначивши компанію Maximum I LLC зі значною вартістю 245,58 млн грн у розділі "Корпоративні права". Цю інформацію повідомляє "Главком" з посиланням на Реєстр декларацій. Зміни були внесені 18 травня 2023 року.

Також виявлено, що 100% власності компанії належить його брату, Володимиру Кличку, який також є боксером.

Пресслужба міського голови була звернута до "Главком" для коментаря. Вони були запитані про те, чи є Кличко власником зазначеної компанії, чи він придбав її від свого брата.

У відповідь пресслужба Віталія Кличка цитує його слова: "Спочатку мій брат мав намір погасити частину своїх боргів переді мною, передавши мені компанію. Але плани змінилися, і тепер компанія залишається власністю мого брата. Це можна легко перевірити за допомогою відкритих джерел".

Крім того, мер запевнив, що після 20 грудня оновлені зміни в його майновому стані будуть опубліковані на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Вечером 10 грудня 2023 року, Національне агентство з питань запобігання корупції дотрималося вимог Закону № 3384-ІХ, який було прийнято Верховною Радою України, та забезпечило публічний цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.