Клубний рейтинг УЄФА: на якому місці «Динамо» та «Шахтар» після провальних ігор

Динамо та Шахтар - провальні гри
Динамо та Шахтар - провальні гри

Українські команди не вразили суперників у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" почали свої виступи у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи з двох поспіль програшів. Обидва клуби не змогли забити гол воротам суперників. У результаті цього українські команди опустились у клубному рейтингу Європи, опублікованому УЄФА.

У першому турі Ліги Чемпіонів "Шахтар" зіграв проти "Болоньї", але матч закінчився нульовою нічиєю. Обидва клуби мали свої шанси, але жодна з них не змогла їх використати. Окрім цього, "Шахтар" зазнав декількох травм, включаючи Данила Сікана та Юхима Коноплю.

У другому турі "Шахтар" зустрівся з "Аталантою" і поступився з рахунком 0:3. "Аталанта" була домінуючою командою на полі, забивши два голи до перерви і ще один на початку другого тайму.

Такі результати ускладнили ситуацію "Шахтаря" у груповому етапі Ліги Чемпіонів. У клубному рейтингу "Шахтар" посідає 37-ме місце разом з французьким "Марселем".

У Лізі Європи "Динамо Київ" зазнало двох поразок. У першому матчі кияни програли "Лаціо" з рахунком 0:3, а вдругому матчі поступилися "Хоффенхайму" 0:2. У обох матчах "Динамо" не змогло забити жодного гола.

Наразі "Динамо Київ" знаходиться на 71-му місці в клубному рейтингу, відстаючи на 1 500 балів від французького "Ліону".

Ці результати українських команд узгоджуються з нещодавніми неуспіхами національної збірної України з футболу та футзалу.

У футзалі збірна України не змогла пробитися до фіналу чемпіонату світу, але здобула "бронзу" у матчі за третє місце проти Франції з рахунком 7:1.

Читайте також