Ключі до миру на Близькому Сході лежать виключно в Ірані - експерт

Ключі до миру в Ірані
Ключі до миру в Ірані

Ізраїль не може припинити війну, але все залежить від Тегерану

Головний редактор "Найкращого радіо" (Ізраїль) Цві Зільбер висловив свою думку про можливе припинення воєнних дій проти Ізраїлю. За його словами, якщо Іран прийме рішення припинити війну, то і "Хезболла", і ХАМАС, і всі інші терористичні організації також зупинять свої атаки на Ізраїль.

Зільбер наголосив, що хоча Ізраїль не може сам припинити війну через постійні терористичні атаки від ХАМАСу, "Хезболли" і Ірану, ключ до миру лежить саме в Тегерані. Він наголосив на тому, що Іран вже проводив атаки на Ізраїль балістичними ракетами та дронами, а ХАМАС і "Хезболла" атакували країну з певних дат. Ізраїль лише захищається та намагається завдати шкоди терористам, а відмовитися від воєнних дій не може ніщо, навіть заклики інших країн.

Зільбер також зазначив, що навіть Китай намагається вплинути на Іран, адже наступними цілями можуть стати нафтові об'єкти. За його словами, Іран зараз приймає вичікувальну позицію і спостерігатиме за результатами виборів в Америці. Іран зацікавлений у перемозі Камали Гарріс, оскільки від цього залежатиме подальший сценарій дій. Якщо переможе Гарріс, Іран не боїться нових санкцій, бо вже зазнав різних обмежень. З іншої сторони, Дональд Трамп викликає в іранців побоювання, адже вони проводили атаки на нього. Це робить його небезпечним супротивником для Ірану.

Читайте також