КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів боєприпасів - британська розвідка

За інформацією британської розвідки, Росія отримала зброю від КНДР, хоча офіційно вона це заперечує. Ці боєприпаси були доставлені на склади на заході Росії, які забезпечують військові операції РФ в Україні. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії через Twitter. За останні кілька тижнів КНДР надала Росії більше тисячі контейнерів боєприпасів.

Згідно з повідомленням, яке містить цитату, якщо Північна Корея продовжить поставки зброї в такому обсязі, вона стане одним з головних постачальників для Росії разом з Іраном і Білоруссю. Інтересно, що поки невідомо, що Росія надає Північній Кореї взамін. Ймовірно, це була обговорена тема під час візитів російського керівництва до КНДР.

Зауважено, що Росія може компенсувати Північній Кореї фінансово за постачану зброю шляхом надання іншої економічної підтримки, військових технологій та співпраці в сферах високих технологій, наприклад, у космосі.

Додаткова інформація з США підтверджує, що Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням". У зв'язку з цим, вона планує отримати важку зброю та авіацію. Ці дані були розглянуті на закритому брифінгу в Білому домі. Там були опубліковані графіки поставок зброї з Північної Кореї до РФ, відомо, що вони відбулися протягом вересня і жовтня.