КНДР випробувала крилаті ракети з «надвеликими» боєголовками

Північна Корея успішно випробувала нові ракети

Північна Корея повідомила про успішне випробування крилатих ракет з "надвеликими" боєголовками та нового типу зенітної ракети. Згідно з повідомленням видання Sky News, такі випробування відбулися в контексті зміцнення співпраці з Росією у сфері зенітно-ракетних технологій.

Офіційне центральне інформаційне агентство Північної Кореї не розкрило деталі проведених випробувань, однак зазначило, що це була частина "звичайної діяльності" в сфері військового розвитку країни, не становлячи загрози для безпеки сусідів.

Це сталося через день після того, як військові Південної Кореї заявили, що зафіксували запуск КНДР кількох крилатих ракет у води біля її західного узбережжя

Зокрема, раніше Північна Корея провела випробування також нової крилатої ракети, призначеної для запуску з підводних човнів. У відповідь на ці випробування, Сполучені Штати запровадили санкції проти Північної Кореї.

Видання зазначає, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин має довгострокову мету змусити США прийняти його як ядерну державу і поступитися в питанні безпеки та зняття санкцій. Крім того, КНДР продовжує зміцнювати військово-морські сили з метою захисту свого територіального суверенітету.